torsdag 26 april 2012

Cykeltur!

Ellen och jag bestämde oss för att cykla till Långviks kyrkogård en dag. Det är en gravplats för 5 människor som dog i koleraepedimin som härjade i Sverige i mitten av 1800-talet. Den ligger i skogen, strax norr om Köpmannebro.

På vägen ligger denna gamla fina stenmur. Undrar just om far och/eller farbror känner igen den och vet något mer om den?

Mittemot muren ligger en gamal jordkällare.

Det var en vacker eftermiddag. Sjön låg som ni ser, helt spegelblank.

Framme vid "strömmen".

Stora bron.

Långviks kyrkogård, mera känd som "koleragraven".

En vacker grind på ena kortsidan.

Vi gick vidare in i skogen och Ellen klättrade upp på ett berg där de har sprängt ut sten.

Ellen på toppen av en grushög invid berget.

Vi fortsatte ner mot sjön. Det var en sådan fin och mysig skogsväg att gå på.

Vänern. Här åker vi med båten på somrarna.

Hemmåt igen!

måndag 23 april 2012

Nya äggkoppar!

En ny vecka. Nya möjligheter, lärdomar och möten. Börjar med lite bilder från förra veckan.
Lea har gjort en egen sagobok till mig!

Så jättefin, eller hur! "Sagan om sommar". Den handlar om mig, när jag var liten=)

Jag älskar ägg och äter det varje dag...så barnen gjorde varsinn äggkopp till mig. De har svarvat den, slipat och målat! Lea gjorde en gulröd och Ellen en vit med oranga prickar. Jättefina!

Idag kom Sofia, lillasyster,  på besök! Hon hade med sig en fin lykta till mig! Blev så glad=) Jag älskar sånna saker...som hon vet! Den ställde jag i uterummet, fint! TACK Sofia!

onsdag 18 april 2012

Majblommor=)

Då var årets Majblomsförsäljning igång! Detta är något som Ellen sett fram emot och de har pratat mycket om det i skolan har jag förstått. Årets blommor är väldigt fina tycker jag! Jag tycker det är lite charmigt att se alla dessa barn överallt som springer omkring med sina gröna väskor! Det är positivt, inte bara för sakens skull (att barn hjälper barn) utan även för att det skapar kreativitet och engagemang hos barnen och att de får ta kontakt och möta människor ute på stan och i sina hem.
Ellen sköter bokföringen och kollar så att allt ska stämma.

Dax att plugga för min del!




måndag 16 april 2012

Ellen och jag...lol.

Idag har jag tillbringat förmiddagen med att plugga lärteorier... Roligare kan man ju ha, men det måste göras. På torsdag har vi examinerande paneldebatt i ämnet=)
Jag och Ellen har varit själva hemma på eftermiddagen. Vi fick för oss att ta lite bilder...

Vi har sjungit (böjs det så?) singstar. Roligt, men HELT OMÖJLIGT att vinna över Ellen!

Sen fick vi för oss att fota när vi gör lite roliga grimager=)

Får bjuda på sig själv lite... Inte direkt vanligt att lägga ut sånna bilder på sig själv, men varför inte variera sig?!







lördag 14 april 2012

Båten i sjön!

Idag har vi lagt i båten i sjön! Vi lade i den hos grannen, farbror Jonne.
Jonne var snäll och hjälpte till, tack!

Det gick som en dans! Jocke är på väg hemmåt.

Sådär! På plats! Nu väntar vi på solen och värmen så vi kan åka ut på premiärturen!

Den fina "prydnadsfågelholken" som Ellen gjort är nu på plats i krukan.

Lea har haft sin komips Linnea här idag efter minikids. De har lekt och haft så kul! Här spelar de spel och äter godis!


Ha en skön lördagskväll alla!









torsdag 12 april 2012

Ett album klart=)

Bestämde mig för typ 15 år sedan att jag ska köpa album och sätta in alla foton som bara ligger i en gammal låda i ett skåp och aldrig tittas på...
Så nu har jag gjort det!! Började med våra svartvita foton som en kompis till oss har fotat (Annika Olsson).

15-årig bröllopsdag hade vi i år, den 15 februari. Tiden går... Känns helknäppt att jag snart är 40!!!

Min vackra syster som var en av tärnorna. Joakims systrar var också tärnor, men har inte frågat om lov att lägga ut en bild på dem=)

Nästa album blir nog korten på oss från vår första tid tillsammans. De korten är minst sagt roliga att se!!































onsdag 11 april 2012

Chili con carne, Ellens godismuffins...och lite annat!

Igår fick jag syn på ett enkelt recept på Chili con carne som jag bestämde mig för att prova. Har aldrig lagat det innan, men det var väldigt enkelt. Hur gott som helst!! Kan ätas som det är eller med ris, pasta, potatis och/eller sallad.

Recept:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas för den som inte gillar)
1 grön paprika
500 g färs (jag tog bland, för det tycker jag bäst om)
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
salt, peppar, chilipulver, tomatpuré

Skala och hacka gul lök och pressa vitlöken. Hacka paprikan fint. Fräs i smör i en stekpanna och häll över i en gryta eller större panna. Stek färsen och blanda i lök- och paprikafräset. Häll över de krossade tomaterna och låt koka i 10 minuter. Tillsätt bönorna och krydda som du vill ha det. KLART!
Ellen kom hem med en liten söt prydnadsfågelholk till mig som hon gjort i slöjden. Så fint! Man sätter den i rabatten eller en kruka. Ska göra det när solen behagar komma och stanna ett tag.
Ellen gillar (som ni kanske vet) att baka. Idag gjorde hon godismuffins ur favoritreceptboken.
Först gjorde man själva muffinsen...
...under tiden de gräddades gjordes fyllningen, en chokladkräm.
Krämen fördelades på muffinsen. Så goda de ser ut! Har faktiskt inte smakat än, det får bli helgfika...så nu väntar de på mig i frysen=)
Bakerskan Ellen!
Avslutar med bilder på farmors gamla symaskin (för det är väl farmors...mamma, John-Erik??). Den har nu äntligen fått flytta in i vardagsrummet. Jag tycker den är så fin och den passar väldigt bra här. Antar att det är här den stod för många år sen...eftersom farmor och farfar har bott här.


































Gråväder...

Tänkte ta lite bilder ute, men det känns inte så kul när man tittar ut och ser allt det gråa och regniga...det får bli en dag när solen lyser.



Idag är jag och Lea hemma. Lea är sjuk och jag håller henne sällskap i soffan med en av mina kursböcker som ska läsas innan fredag.


Jag och Ellen kollade lite gamla bilder häromdagen som jag har sparat i en låda. Bilder på mig och Joakim, barnen, bröllop och annat. Ska ta mig i kragen och köpa album och klistra in dem. När de ligger i en låda i ett skåp så blir det ju inte av att man tar fram och tittar på dem så ofta, vilket är synd tycker jag. Hittade en på mig och lillasyrran...







måndag 9 april 2012

Påsken!

Det har varit en lugn och skön påsk. Vi har även grejat en del hemma i trädgården och vid sjön. Dock har det inte blivit några bilder tagna, men det kommer, i efterhand.

På långfredagen var vi på Mejeriet och spelade påskdramat, kl. 11.00 och 21.00. Det var mycket folk på båda föreställningarna, jättekul! Snart dax att ladda om för kanalyran, som är en annan av våra stora satsningar i församlingen.

På påskafton var det enligt traditionen påskbrevskastning. En grej jag gillar skarpt! Vi var hemma på förmiddagen och tog emot några brev. Det är ju kul att vara hemma när någon kommer! Andra år har vi åkt ut tidigt (som de flesta andra) och då missar man ju när de kommer med påskbreven, det är ju lite synd. Barnen fick varsin STOR skål fylld med godis! Vi har ätit och ätit och ätit...men det finns fortfarande massor kvar. Tur att påsken inte är slut än!

På eftermiddagen var vi hos familjen Lidberg. Det var en jättemysig och rolig kväll! Vi började med en grillbuffé bestående av fläskfilé- och grönsaksspett, klyftpotatis, sås, sallad och tzatsiki. Efteråt blev det kaffe, kladdkaka med grädde och halloncheesecake. Gott!! Carl-Johan och Jocke tog md sig barnen ut i skogen och eldade en påskbrasa. Jag och Jessica stannade kvar inne i soffan med varsin filt och chipspåsen...

Igår var vi hemma och grejade ute. Joakim har kämpat och gjort så fantastiskt fint nern vid sjön. Bilder kommer när allt är klart och det är lite finare väder...

Idag blir det att njuta av den sista lediga dagen. Började dagen med en löprunda på 9 km. Det var lite trögt idag...kanske beroende på allt påskmatochgodisätande=) Tittar ut och ser att det snöar, men det verkar övergå i regn. Tråkigt, men är ändå glad för att den härliga våren och sommaren ligger framför, de fina dagarna kommer.

Önskar er en skön annandag påsk!

tisdag 3 april 2012

Påsklov!

I helgen blev det grillpremiär (lite sent kanske??). Karréskivor och grönsaksspett, gott!
Första dagen på påsklovet (igår) så bakade vi bullar. Lea fixar fyllningen: kanel, socker och smör.

Ellen rör i degen.

Och knådar och knådar...

Ellen är väldigt duktig på att baka och hjälpa till i köket. Det är så roligt när hon vill vara med!

Nybakade kanelbullar! Inte mycket som slår det!

En annan sak... Denna fina Telåda fick jag av Ellen förra veckan. Den har hon gjort i slöjden. Så roligt att få en personlig sak, som hon dessutom gjort själv! Visst är den fin! TACK Ellen!


Gamla söder och vaniljte!