onsdag 29 februari 2012

Funderingar!

Idag blir det inga roliga kort. Rättare sagt: inga kort alls! Har liksom inte gjort nåt som varit tillräckligt intressant att fota helt enkelt. Började dagen med att attackera Laborationsrapporten i Kemi.....så där lagom spännande och kul. Men, men....det ska ju göras och det ska vara klart innan fredag har jag tänkt mig. Rapporten behandlar pH-värde om nån är intresserad? Inte? =)

Ellen hittade "typ världens längsta ord" häromdagen. Här kommer det: Oximetazolinhydroklorid. På Nezerilflaskan. Det är liksom det verkande ämnet i nässprayen. Undrar liksom exakt vad det är? Fast det behöver man ju inte veta antagligen.

Annat som jag funderar på....har ni sett den nya "nötcremen"? Salmiaksmak! Kan det verkligen fungera? Gott? Går det liksom att ställa om hjärnan från den klassiska nötcremesmaken till salmiaksmak på den där nostalgiska lilla förpackningen?

Ja...det var nog allt för idag!

söndag 26 februari 2012

Vårdag!

Vilken underbar dag! Efter frukost bestämde vi oss för att en stor del av dagen skulle tillbringas ute i det fina vädret. Jag sopade plattorna och plockade in lite spadar och snöskyfflar (ingen mer snö tack) och Joakim eldade lite skräp. Det var verkligen skönt!

Middagen och fika åt vi i uterummet. Det var till och med så varmt så att vi hade öppet ett fönster.
Efter maten gjorde Ellen en tipspromenad till mig och Jocke. Lea fixade fika! Se så fint hon gjort!

Joakim och Lea.

Lite senare tog vi en promenad/cykeltur.


Bilderna från promenaden talar för sig själva....





Hoppas ni också haft en skön vårsöndag!












fredag 24 februari 2012

Fredag!

Började dagen med att åka till skolan på Kemilaboration. Skönt att det bara var förmiddag!
Lea har varit hos mamma och pappa och när jag kom hem så fick vi middag där. Lyxigt att bara få sätta sig vid dukat bord med färdiglagad mat. Det tackar vi för!

Tjejerna och jag städade (den återkommande torsdagsstädningen blev idag istället) när vi kom hem. Har inte prioriterat det under lovet. Man kan väl ta lov från det också?

Har renoverat en handdukshängare som vi har i badrummet i källaren. Provade metoden där man målar först och slipar sen (vad det nu kallas)...det blev riktigt bra! Den blev sådär sliten nött i stilen, precis som jag gillar!

Hoppas ni alla haft en skön fredag! Trevlig helg!


onsdag 22 februari 2012

Stadsparksbadet!

Igår, tisdag, så åkte vi till Stadsparksbadet i Borås. Det var premiärbesök, men det lär nog bli fler! Jättetrevligt ställe som jag kan rekommendera.
Gå in och kolla på deras hemsida: http://www.boras.se/stadsparksbadet

Ellen köpte en fin keps på HM i Borås. På hemvägen lämnade vi av Lea hos Sofia som skulle låna henne över natten. De har haft det så mysigt och Lea var helnöjd=) Tack för att hon fick komma!
Jag fick ett sånt fint armband av Sofia, som hon köpt i Thailand. TACK! Du vet vad jag gillar=)

Av mamma och pappa fick jag ett vackert porslinshjärta, som nu ligger på fönsterbrädet i sovrummet. Vad snäll jag måste ha varit som fått så fina saker bara sådär!!?


Borde ta hand om tvätten, plocka in kläder, dammsuga, torka köksgolvet, rensa ett par skåp, röja i tvättstugan.....nä.....


Sätter mig i soffan istället. Snart dax för sängen ändå!







torsdag 16 februari 2012

Bröllopsdag!

Igår firade vi Kristallbröllop, 15 år!
Eftersom det var alla hjärtans dag dagen innan, så blev det god mat två dagar i rad =) Första kvällen lagade kocken (Joakim) maten! Det blev sparrissoppa..........och fläskfilé, grönsaker, rödvinsås.....


.....och potatis. Jättegott!

Mannen i mitt liv!Jag fick så fina smycken från SNÖ- min favorit!Igår var det min tur att fixa käket! Det fick bli en klassiker. Bakad potatis, räkröra och vitlöksbröd.



Till dessert fick det bli jordgubb- och hallonsmoothie!15 år. De åren har gått så otroligt fort! Jag funderade på vad vi har haft för upplevelser under åren. Önskar att jag kunde komma ihåg allt. Det största är ändå att vi fått två underbara barn! Jag är så tacksam för min härliga familj och allt fantastiskt vi fått vara med om hittills. Jag ser fram emot många fler år men vill se varje dag som en gåva, unik och dyrbar!












tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag!

Ellen hade gjort en fin påse med lite godis i till mig idag!
Jag hade fixat varsin påse med lite smått och gott till tjejerna.

På eftermiddagen när Joakim kom från jobbet så fikade vi. Jag hade gjort en enkel äppelpaj. Det går alltid hem=)

Kaninerna fick ju såklart ha lite extra också!Jag och Ellen var ute och Ellen skrev så fint i snön....På bilen.....

På garaget.....Kreativiteten flödar! Haha!

Dessa bilder fastnade jag för när jag googlade..... Hoppas ni alla haft en fin dag och kramat varandra några extra gånger! Joakim står ute i köket och lagar mat till oss. Imorgon firar vi 15-årig bröllopsdag! Vi brukar fira dessa två dagar med lite god mat på kvällen. Så nu ska jag duka....

















måndag 13 februari 2012

Snart vår!?

På söndag var det en riktigt fin dag. Dessa dagar längtar jag till våren!

I uterummet visade mätaren på 19 grader när solen värmt upp den ett tag!

Då tog jag kaffet och boken (ja ja, kaka också.....) och satte mig där en stund och bara njöt!

Eftersom det är alla hjärtans dag imorgon så åkte jag och Ellen till Skållerud en sväng och tände ett ljus på farmor och farfars grav. Vi tittade lite på den vackra kyrkan , där jag och Joakim gifte oss för 15 år sedan, den 15/2 1997. Det såg ut precis så som det gjorde idag, några minusgrader och lite snö. En underbar dag!

Nu lyser det så fint för farmor och farfar ett par dagar!











lördag 11 februari 2012

Tjejkväll!

På fredag kväll hade Lea tjejkväll tillsammans med sina kompisar, för att fira att hon fyllt 8 år. De hade jättekul!
Ellen hjälper till att fixa servetterna till bordet. Det är så skönt att få hjälp av henne!
Här dukade vi till alla tjejer!

Jag strödde ut lite silverstjärnor....fint.

Lea öppnar sina presenter. Hon fick så mycket fint! Tack alla!

Kompisarna tittar på! Spännande!

Ellen dansar Wii, Just dance 3 med kusinerna.

Till efterrätt blev det kladdkaka.Smaskigt!Alla väntar på kakan!



Lea och Julia.

Gänget kollar på Gladiatorerna.

Godispåsar såklart!

TACK alla som var här! Det var en superlyckad kväll!




















torsdag 9 februari 2012

Jag och Ellen=)

Ikväll när Lea var hos en kompis och lekte och Joakim jobbade så fick jag och Ellen lite egen tid. Skönt att få tid med bara ett barn ibland! Vi fikade och spelade spel...
Vi spelade Wii- Just Dance 3. Jättekul! Dock är det fullständigt omöjligt att vinna över Ellen!


Ellen hade som förslag att vi skulle hitta på varsin egen lek. Min döpte jag till "Lilla burken". Det gick ut på att skjuta en Vaselinburk mellan varandra över ett bord. Burken skulle stanna vid kanten, utan att falla över. Vann gjorde den som lyckades få burken att stanna utan att den föll över kanten. Vi körde försten till 5. Jag vann! (Minns att vi körde en variant av denna i högstadiet, på borden i kapprummet. Då hade vi niveaburkar eller ultra, som det hette).

Ellens lek hette "Låtstegen". Det gick ut på att jag skulle stå på en lapp på golvet och försöka sjunga på en låt, som hon hade sagt ett ord från. Ex. Hon sa ordet "tankar" och då skulle jag sjunga en låt med det ordet i. Om jag gissade rätt, fick jag gå vidare till nästa lapp. Kul!

En mysig kväll som vi nu avslutar med kvällsmat! Chiabatta (segt bröd, som Ellen kallar det).