tisdag 4 december 2012

Vinter!

Så var den äntligen här då, vintern, med snö och kyla. Så som det "ska" vara. Det var så här jag mindes årsiderna när jag var liten. Det är ju det som är tjusningen med naturen under året. Var det sommar så var det varmt med sol och mycket badande. På vintrarna var det mycket snö och kallt. Vi åkte skridskor på isen som här ute kunde vara över en halvmeter tjock...minns att man nätt och jämnt kom igenom med isborret.

Får nog göra en "dettagillarjagmedvinternlista"...

Snö. Bygga snölyktor och kojor.
Isen. Härligt med ispromenader och kul med skridskor.
Det är ljust och fint.
Gott att ta på sig massor med varma kläder. Fram med termobyxorna (som jag är det största fans av i denna familj)!!
Lika gott att sitta inne i soffan under filten med nåt varmt att dricka.
Tända ljus
Advent
Jul
 

Förövrigt så har jag sökt jobb denna veckan...hoppas!!!

tisdag 27 november 2012

Advent 2012

Ikväll fixade jag årets adventsljusstakar. Jag gjorde också ordning några ljusbrickor som jag ställt lite här och var...perfekt att ha skogen runt husknuten! Den stora golvljusstaken och krubban är också framme. Skålleruds kyrka får pryda fönsterbrädan i vardagsrummet i år.









Önskar er alla en trevlig första advent!

fredag 16 november 2012

Musli!

Om man inte vill/kan äta så mycket bröd tycker jag att musli är ett utmärkt alternativ. Det går att variera i det oändliga, lätt att göra själv, gott, nyttigt, energigivande och mättande. Jag brukar äta det som frukost, mellanmål eller kvällsmat. Brukar strö över lite kanel också, det är väldigt gott!

Om någon är intresserad av att prova så kommer mitt lilla recept här:


5 dl dinkelflingor
1 dl havregryn (vanlig eller fiber)
1 dl kokos
1 dl linfrö
2 dl solrosfrö
1 dl hackade hasselnötter
1-2 dl hackad, torkad, blandad frukt

Blanda! Klart!




tisdag 13 november 2012

På en lapp läste jag...

Vad du säger om mig
Det du tror om mig
Sådan du är mot mig
Hur du ser på mig
Vad du gör mot mig
Hur du lyssnar på mig
SÅ`N BLIR JAG


Säger en del. Tänkvärt, eller hur?

måndag 12 november 2012

Några tankar...

Idag var det sista föreläsningen på HV! Nu är det "bara" C-uppsats som gäller. Det blir hög prio, fokus och stenhårt jobb för att få det klart innan vi går in i ett nytt år.

Fars dag i söndags. Blev firande x 3. Pappa, svärfar och Joakim. God mat, tårta och umgänge med släkt. Trevligt! Det blir inte så ofta vi träffas, så det är liksom tur att det är några sånna där dagar på året som man samlas kring, förutom några födelsedagar och jul då.

Jul, ja. Idag har jag köpt den första julklappen. Snart dax att putsa fönster, ta fram ljusstakar, göra ordning adventsljusstaken (undra hur den ska se ut iår?), ställa fram julkrubban...gillart!

Ha en fortsatt trevlig vecka!

"Ty så älskade Gud världen, att Han gav den sin ende son, för att var och en som tror på Honom, inte ska gå under utan ha evigt liv" (Joh 3:16)

fredag 26 oktober 2012

Fredag...igen!

Veckan har till största delen innehållit plugg, som vanligt. Just nu är det intensivläsning inför en tentamen om vetenskapsteori som vi har om en vecka. Det finns inte så mycket tid över till annat. Umgänge med familj, markservice och församlingsgemenskap är det som får resten av tiden.

Jag saknar känslan och vetskapen av att vara klar. Jobbat klart. Går hem. Färdig liksom. När man pluggar så blir man aldrig färdig. Det finns alltid något som ska läsas, skrivas eller planeras. Ibland är det flera saker som överlappar varandra eller som ska göras parallellt och när en uppgift är klar så är det dax för nästa.

Ha en riktigt skön, trevlig, roande, givande, mysig...fredag!

tisdag 23 oktober 2012

Midsommar...

Bättre sent än aldrig=) Här kommer några bilder från midsommar. Det var i den vevan som datorn pajade, så därför har inte bilderna kommit ut föränn nu!










Det känns inte så längesedan vi tog dessa foton...
Kan inte låta bli att längta tillbaka en aning! Till blommorna, jordgubbarna och dessertbuffén iallafall=)

torsdag 18 oktober 2012

Morgon!

Morgonmänniska eller kvällsmänniska? En fråga som man hör ibland. Antar att det hör samman med vilken av tidpunkterna man tycker bäst om.

Jag är utan tvivel en morgonmänniska. Jag är kvällstrött men har lätt för att gå upp på morgonen. En ny härlig dag. Nya möjligheter. Nya lärdomar. Nya möten. Nya utmaningar. Nya motgångar. Nya problem kanske? Som ska lösas. På morgonen känns allt så lugnt och tyst. Man funderar över dagen och allt som ska ske. Kanske känns det roligt, jobbigt, svårt, spännande, frågande, ovisst... Det är väl det som är lite av tjusningen kanske?

Idag bär det iväg till skolan. Ny föreläsning och en kort fältstudie efter lunch. Torsdag redan! Veckorna går fort. Idag är det 3 måndader kvar tills examensavslutningen...
Önskar er alla en riktigt bra dag!

torsdag 11 oktober 2012

Studier...

Sista terminen. Med skräckblandad förtjusning, verkligen! Veckan startade med en ny kurs. "Vetenskapsteori och metod för Lärarprogrammet". Denna kurs lägger grund (och är en förutsättning) för att kunna skriva C-uppsats. Den är riktigt tung med massa nya begrepp och teorier som ska nötas in. Dessutom ska vi skriva salstenta, för att visa att vi kan dem. Men som det gjort hittills i de andra 6 terminerna så kommer detta också att gå bra. Det är min inställning och förhoppning iallafall. Det gäller att ta en dag i taget samtidigt som att det är viktigt att planera upp sina studier framåt, för att inte halka efter.

Denna höst kommer jag verkligen att vara in "min egen lilla bubbla", där tankarna kretsar kring studierna. Skrivande, teorier, begrepp, referenser... Idag har vi lyssnat på lärarstudenter som skrivit C-uppsats tidigare. De berättade om sin skrivprocess och gav oss värdefulla råd. De bekräftade att det verkligen kunde vara så, att uppsatsen ligger i ens tankar stor del av tiden. Så det räknar jag med. Det hör nog till.

söndag 7 oktober 2012

Kanelbullar=)

Torsdag den 4/10, Kanelbullens dag. Ja, det kan man verkligen säga att det var! Det var även min sista dag på VFU. Vemodigt-för att jag kommer sakna alla härliga barn och arbetskamrater. Roligt-för att jag är ett steg närmare examen! På förskolan hade vi bakat kanelbullar med barnen som vi åt på förmiddagen. Skolköket bjöd på kanelbullar till efterrätt. På eftermiddagen bakade jag och Lea kanelbullar hemma. Är det Kanelbullens dag så är det=)

Måste visa mina fina halsband som jag fick av Sofia (lillasyster) när jag fyllde år. TACK!







Hösten fortsätter och det har varit några riktigt fina dagar nu. Detta är en av de härligaste och finaste tiderna på året om du frågar mig. Önskar er alla en fin vecka!

torsdag 27 september 2012

Sommarens stora fångst!

Eftersom jag inte har gjort något inlägg med bilder på den STORA fisken jag fick tidigare, så kan jag ju göra det nu. Det var en av sommarens höjdpunkter måste jag erkänna, även om jag inte är någon storfiskare i den bemärkelsen att jag fiskar så ofta och gärna. Dock har det blivit fler fisketurer än vanligt denna sommaren.

Vi var ute en kväll jag och Jocke. Det var här borta i strömmen, som vi kallar det. Jocke hade fått en Gös, en enligt honom ganska normalstor. Åh, vad roligt tyckte vi! Gös är ju en fantastiskt fin matfisk. Vi skulle just åka hem när vi sa att vi nog skulle prova på ett ställe till. Vilken tur...

Detta var resultatet av att vi nog skulle prova ett ställe till...

Vi åkte hem till "Pallen" för att väga den eftersom vi inte har någon våg.

Vilken baddare!

Jocke filéar.

Det blev några rejäla och fina filéer!
Vi hade kalas för pappa ett par dagar senare och då bjöd vi på denna Gös. Jocke lagade en jättegod gratäng med räkor och fänkål...något av det godaste jag ätit. Vi var 8 personer som åt, och det räckte gott och väl=) Hoppas på fler sådana fisketurer!

tisdag 25 september 2012

Höst!

Höst. Det måste vara ett av de vanligaste samtalsämnena i dessa dagar! För nu ÄR det verkligen höst, på riktigt, så som man tänker sig att hösten ska vara och som den oftast beskrivs.

Regn
Blåst
Löven faller
Svampplockning
Regnkläder, stövlar, vantar plockas fram
Man börjar frysa (usch å fy å blä)!
Man tänder ljus
Man kurar ner sig i soffan under filten med en bok
Man dricker the och varm choklad
Man lägger "värmegrodan" i micron ganska många gånger per dag...

Jag tycker om årstidsväxlingarna så därför säger jag som jag brukar göra, att denna tid är riktigt fin och mysig på sitt sätt. Det gäller bara att ta på sig MYCKET kläder. Iallafall om man är frusen, som jag.

Till sist. Ett citat som jag läste i almanackan idag. Har inget direkt med hösten att göra, men ändå. Så sant och ganska kul.

" Att klaga är som att sitta i en gungstol-du har något att göra men du kommer ingenstans".



lördag 22 september 2012

Förlåtelse...

"Förlåtelse är att låsa upp dörren för att släppa någon fri-och inse att fången var du".

Tycker detta citat är så fantastiskt bra! Det berättar så klart och tydligt vad detta underbara ord innebär. Förlåtelse. Det kan vara att ta emot eller ge och båda är lika viktiga.

Undrar om det var några fler av er som såg "Skavlan" igår? Det var många spännande gäster i studion, bland annat bröderna Palme, Olof Palmes tre söner. Dock var det de två sista gästerna som grep mig mest. Från USA. En kvinna som blivit våldtagen i sitt eget hem. En man, som suttit oskyldigt dömd och fängslad i 11 år för denna våldtäkt som han alltså aldrig begått... Efter 11 år släpps han fri, när mannen som verkligen begick detta brott erkänt. Kvinnan blir förståss chockad och knäckt över att mannen hon pekat ut fått sitta 11 år i fängelse för något han inte gjort. Hon bjuder in honom till en träff och ber honom om förlåtelse. Han tar hennes händer och svarar: "Det har jag redan gjort för längesedan"...
Så fantastiskt och gripande. Förlåtelse var ordet. Starkt.

måndag 17 september 2012

Fler födelsedagar!

Ännu fler födelsedagar, kalas, mat...
Vi är ganska många som fyller år denna tid på året.
Anne-Mari 26/8
Ellen 27/8
Caroline 9/9
Jag och Sofia 15/9

Caroline hade sitt 30 års kalas här i vårt uterum. Det får ju plats ganska många här så det var inga problem. Caroline bjöd på Faijitakryddad pastasallad med kyckling. Jättegott! Själv hade jag bakat en Daimtårta.

Jag hade inget kalas för mig själv, har inte haft det de senaste åren. Mamma och pappa var här och vi åt middag tillsammans. Mamma hade med sig fruktsallad som hon hade gjort, jättegott. Jag tycker det räcker att fira med familjen. Jag brukar önska mig en familjedag i lugn och ro med god mat och gemenskap- då är jag nöjd och glad. Sofia var inte hemma denna dag, så vi får fira varandra vid ett annat tillfälle.


Daimtårta!

30 åringen hugger in!

Denna fina blomma fick vi av Carolines svärföräldrar, Per och Ing-Marie som var här och firade Caroline. Tack!

Denna vackra blombukett fick jag av Joakim på fredag, dagen innan jag fyllde.

På VFUn blev jag uppvaktad med chokladdoftande ljus och vackert kort som min LUV (Anneli Ek) gjort. TACK!

På kvällen på min födelsedag lagade kocken min önskemat. Jättegott!

tisdag 4 september 2012

Kalas!

Eftersom Ellen fyllt år så hade vi kalas för henne här i uterummet i söndags för familjerna. Det var riktigt roligt att att alla kunde komma, det är inte så ofta det blir att alla (föräldrar, syskon med familjer) samlas! Jag har dock inga bilder på människorna, men det vi åt blev fotat iallafall=) Ellen och jag hade bakat allt dagen innan.

Citronmuffins med topping, jättegoda!

Klassiska rulltårtsbakelser med jordgubbssylt, grädde och kakao.

Kladdkaka, en original och en med kaffesmak.

Smaskens!

Fick plats alla (17 st) i uterummet. Lite trångt kanske, men det funkar!

Dekorerade med en av de sista sommarblommorna från min kruka.

tisdag 28 augusti 2012

Ellen 11 år!

Då var den stora damen 11 år...

Vår 11 åring.

På lördagen hade Ellen en liten fest för sina kompisar. Här förbereds det för tacogratäng!

Hon fick så mycket fina saker! Smycke, parfym, smink, plattång, godis...

Av oss i familjen fick hon en hamster som hon döpt till Smulan=) Den ligger och sover i ett av husen och syns inte på denna bild, men den är väldigt söt. Finns en bild på den på min Facebook.



På eftermiddagen hade Ellen fotbollsträning. Vi åkte med hela familjen för att titta på. På kvällen önskade Ellen pizza, så det blev det! Till helgen kommer våra familjer och firar henne, så då blir det lite mer kalasande.

Tänka att man säger samma sak varje år... "Oj, vad tiden går, det är ju inte klokt"! Men visst är det så, och jag får hålla med de som säjer att när barnen börjar skolan, så upplever man att tiden går ännu fortare. 

tisdag 21 augusti 2012

Tillbaka!

Oj, vad längesedan det var jag bloggade sist...
Dock har det sina skäl. Datorn som jag använder bl a till bilder och blogg har varit ur funktion ett bra tag. Nu är problemet löst tack vare maken som fixar det mesta, TACK!

Så vad har hänt sen sist...knappt jag kommer ihåg allt! Midsommar, kanalyra, sommarlov, sommarjobb, Liseberg, Hönöläger, Blekinge...och massa annat härligt! Har inte fotat allt, men tog många bilder från vår vecka i Sölvesborg. Vi var där på Joakims sista semestervecka. Ett underbart vackert ställe...


Stranden som ligger alldeles vid stugan...

Sol och bad.

Det blev många fina sol- och baddagar.

Vi gjorde sandslott. Här är mitt och Leas...

...här är Joakim och Ellens.

En dag var vi vid vackra Torsö.

Där finns det många fina platser att beundra.
Husen och miljön här är verkligen vackra. Detta ställe är min favorit!

Överallt finns så underbart fina vyer, som denna vackra grind...

På väg ut för en strandpromenad längs stranden vid Sandviken.

Sanden är nästan vit och det är väldigt rent och fint överallt.

Joakim+Ulrika...

Det finns också många fina promenadvägar. Denna leder ut till en fyr alldeles vid havet. På höger sida finns en hage med hästar och till vänster ligger en kohage där det växer massor av björnbär.

Fyren.

Ellen och Lea plockade fina stenar.

Vi åkte och tittade på Hanö, en ö som ligger en bit ut i havet. Här bor det 25 personer året runt och man kan åka färja ut och besöka ön.

Hästarna som Ellen och Lea besökte troget varje dag.

En kväll var vi på Sandvikens pizzeria och åt pizza och kollade på handbollsmatchen mellan Sverige och Danmark!

Vollybollspel i sanden.
Kräftkväll i stugan!

Vi spelade Boule sista kvällen.
Innan vi åkte hem på lördagen så stannade vi på Hälleviksbadet.

Här finns denna härliga vattenrutchkana!


Ja, det var en underbart härlig vecka som ni säkert förstår.
Nu har Joakim börjat jobba, skolan börjat för barnen och om några dagar börjar jag min sista termin på lärarprogrammet på Högskolan. Välkommen hösten 2012!