torsdag 27 september 2012

Sommarens stora fångst!

Eftersom jag inte har gjort något inlägg med bilder på den STORA fisken jag fick tidigare, så kan jag ju göra det nu. Det var en av sommarens höjdpunkter måste jag erkänna, även om jag inte är någon storfiskare i den bemärkelsen att jag fiskar så ofta och gärna. Dock har det blivit fler fisketurer än vanligt denna sommaren.

Vi var ute en kväll jag och Jocke. Det var här borta i strömmen, som vi kallar det. Jocke hade fått en Gös, en enligt honom ganska normalstor. Åh, vad roligt tyckte vi! Gös är ju en fantastiskt fin matfisk. Vi skulle just åka hem när vi sa att vi nog skulle prova på ett ställe till. Vilken tur...

Detta var resultatet av att vi nog skulle prova ett ställe till...

Vi åkte hem till "Pallen" för att väga den eftersom vi inte har någon våg.

Vilken baddare!

Jocke filéar.

Det blev några rejäla och fina filéer!
Vi hade kalas för pappa ett par dagar senare och då bjöd vi på denna Gös. Jocke lagade en jättegod gratäng med räkor och fänkål...något av det godaste jag ätit. Vi var 8 personer som åt, och det räckte gott och väl=) Hoppas på fler sådana fisketurer!

tisdag 25 september 2012

Höst!

Höst. Det måste vara ett av de vanligaste samtalsämnena i dessa dagar! För nu ÄR det verkligen höst, på riktigt, så som man tänker sig att hösten ska vara och som den oftast beskrivs.

Regn
Blåst
Löven faller
Svampplockning
Regnkläder, stövlar, vantar plockas fram
Man börjar frysa (usch å fy å blä)!
Man tänder ljus
Man kurar ner sig i soffan under filten med en bok
Man dricker the och varm choklad
Man lägger "värmegrodan" i micron ganska många gånger per dag...

Jag tycker om årstidsväxlingarna så därför säger jag som jag brukar göra, att denna tid är riktigt fin och mysig på sitt sätt. Det gäller bara att ta på sig MYCKET kläder. Iallafall om man är frusen, som jag.

Till sist. Ett citat som jag läste i almanackan idag. Har inget direkt med hösten att göra, men ändå. Så sant och ganska kul.

" Att klaga är som att sitta i en gungstol-du har något att göra men du kommer ingenstans".



lördag 22 september 2012

Förlåtelse...

"Förlåtelse är att låsa upp dörren för att släppa någon fri-och inse att fången var du".

Tycker detta citat är så fantastiskt bra! Det berättar så klart och tydligt vad detta underbara ord innebär. Förlåtelse. Det kan vara att ta emot eller ge och båda är lika viktiga.

Undrar om det var några fler av er som såg "Skavlan" igår? Det var många spännande gäster i studion, bland annat bröderna Palme, Olof Palmes tre söner. Dock var det de två sista gästerna som grep mig mest. Från USA. En kvinna som blivit våldtagen i sitt eget hem. En man, som suttit oskyldigt dömd och fängslad i 11 år för denna våldtäkt som han alltså aldrig begått... Efter 11 år släpps han fri, när mannen som verkligen begick detta brott erkänt. Kvinnan blir förståss chockad och knäckt över att mannen hon pekat ut fått sitta 11 år i fängelse för något han inte gjort. Hon bjuder in honom till en träff och ber honom om förlåtelse. Han tar hennes händer och svarar: "Det har jag redan gjort för längesedan"...
Så fantastiskt och gripande. Förlåtelse var ordet. Starkt.

måndag 17 september 2012

Fler födelsedagar!

Ännu fler födelsedagar, kalas, mat...
Vi är ganska många som fyller år denna tid på året.
Anne-Mari 26/8
Ellen 27/8
Caroline 9/9
Jag och Sofia 15/9

Caroline hade sitt 30 års kalas här i vårt uterum. Det får ju plats ganska många här så det var inga problem. Caroline bjöd på Faijitakryddad pastasallad med kyckling. Jättegott! Själv hade jag bakat en Daimtårta.

Jag hade inget kalas för mig själv, har inte haft det de senaste åren. Mamma och pappa var här och vi åt middag tillsammans. Mamma hade med sig fruktsallad som hon hade gjort, jättegott. Jag tycker det räcker att fira med familjen. Jag brukar önska mig en familjedag i lugn och ro med god mat och gemenskap- då är jag nöjd och glad. Sofia var inte hemma denna dag, så vi får fira varandra vid ett annat tillfälle.


Daimtårta!

30 åringen hugger in!

Denna fina blomma fick vi av Carolines svärföräldrar, Per och Ing-Marie som var här och firade Caroline. Tack!

Denna vackra blombukett fick jag av Joakim på fredag, dagen innan jag fyllde.

På VFUn blev jag uppvaktad med chokladdoftande ljus och vackert kort som min LUV (Anneli Ek) gjort. TACK!

På kvällen på min födelsedag lagade kocken min önskemat. Jättegott!

tisdag 4 september 2012

Kalas!

Eftersom Ellen fyllt år så hade vi kalas för henne här i uterummet i söndags för familjerna. Det var riktigt roligt att att alla kunde komma, det är inte så ofta det blir att alla (föräldrar, syskon med familjer) samlas! Jag har dock inga bilder på människorna, men det vi åt blev fotat iallafall=) Ellen och jag hade bakat allt dagen innan.

Citronmuffins med topping, jättegoda!

Klassiska rulltårtsbakelser med jordgubbssylt, grädde och kakao.

Kladdkaka, en original och en med kaffesmak.

Smaskens!

Fick plats alla (17 st) i uterummet. Lite trångt kanske, men det funkar!

Dekorerade med en av de sista sommarblommorna från min kruka.