fredag 26 oktober 2012

Fredag...igen!

Veckan har till största delen innehållit plugg, som vanligt. Just nu är det intensivläsning inför en tentamen om vetenskapsteori som vi har om en vecka. Det finns inte så mycket tid över till annat. Umgänge med familj, markservice och församlingsgemenskap är det som får resten av tiden.

Jag saknar känslan och vetskapen av att vara klar. Jobbat klart. Går hem. Färdig liksom. När man pluggar så blir man aldrig färdig. Det finns alltid något som ska läsas, skrivas eller planeras. Ibland är det flera saker som överlappar varandra eller som ska göras parallellt och när en uppgift är klar så är det dax för nästa.

Ha en riktigt skön, trevlig, roande, givande, mysig...fredag!

tisdag 23 oktober 2012

Midsommar...

Bättre sent än aldrig=) Här kommer några bilder från midsommar. Det var i den vevan som datorn pajade, så därför har inte bilderna kommit ut föränn nu!










Det känns inte så längesedan vi tog dessa foton...
Kan inte låta bli att längta tillbaka en aning! Till blommorna, jordgubbarna och dessertbuffén iallafall=)

torsdag 18 oktober 2012

Morgon!

Morgonmänniska eller kvällsmänniska? En fråga som man hör ibland. Antar att det hör samman med vilken av tidpunkterna man tycker bäst om.

Jag är utan tvivel en morgonmänniska. Jag är kvällstrött men har lätt för att gå upp på morgonen. En ny härlig dag. Nya möjligheter. Nya lärdomar. Nya möten. Nya utmaningar. Nya motgångar. Nya problem kanske? Som ska lösas. På morgonen känns allt så lugnt och tyst. Man funderar över dagen och allt som ska ske. Kanske känns det roligt, jobbigt, svårt, spännande, frågande, ovisst... Det är väl det som är lite av tjusningen kanske?

Idag bär det iväg till skolan. Ny föreläsning och en kort fältstudie efter lunch. Torsdag redan! Veckorna går fort. Idag är det 3 måndader kvar tills examensavslutningen...
Önskar er alla en riktigt bra dag!

torsdag 11 oktober 2012

Studier...

Sista terminen. Med skräckblandad förtjusning, verkligen! Veckan startade med en ny kurs. "Vetenskapsteori och metod för Lärarprogrammet". Denna kurs lägger grund (och är en förutsättning) för att kunna skriva C-uppsats. Den är riktigt tung med massa nya begrepp och teorier som ska nötas in. Dessutom ska vi skriva salstenta, för att visa att vi kan dem. Men som det gjort hittills i de andra 6 terminerna så kommer detta också att gå bra. Det är min inställning och förhoppning iallafall. Det gäller att ta en dag i taget samtidigt som att det är viktigt att planera upp sina studier framåt, för att inte halka efter.

Denna höst kommer jag verkligen att vara in "min egen lilla bubbla", där tankarna kretsar kring studierna. Skrivande, teorier, begrepp, referenser... Idag har vi lyssnat på lärarstudenter som skrivit C-uppsats tidigare. De berättade om sin skrivprocess och gav oss värdefulla råd. De bekräftade att det verkligen kunde vara så, att uppsatsen ligger i ens tankar stor del av tiden. Så det räknar jag med. Det hör nog till.

söndag 7 oktober 2012

Kanelbullar=)

Torsdag den 4/10, Kanelbullens dag. Ja, det kan man verkligen säga att det var! Det var även min sista dag på VFU. Vemodigt-för att jag kommer sakna alla härliga barn och arbetskamrater. Roligt-för att jag är ett steg närmare examen! På förskolan hade vi bakat kanelbullar med barnen som vi åt på förmiddagen. Skolköket bjöd på kanelbullar till efterrätt. På eftermiddagen bakade jag och Lea kanelbullar hemma. Är det Kanelbullens dag så är det=)

Måste visa mina fina halsband som jag fick av Sofia (lillasyster) när jag fyllde år. TACK!







Hösten fortsätter och det har varit några riktigt fina dagar nu. Detta är en av de härligaste och finaste tiderna på året om du frågar mig. Önskar er alla en fin vecka!